Учители, родители и бивши ученици от основно училище „Петър Берон“ протестираха днес пред входа на училището. С плакати „Любомир Ушеров невинен“ и „Ние сме с теб“ те застанаха зад дисциплинарно уволнения учител по физическо възпитание Любомир Ушеров, който е освободен от директора Стефан Кичуков заради непристойно поведение към ученички.

Според протестиращите това е лъжа, а в подкрепа на преподавателя има също подписка, организирана от една от учителките. Хората настояват Ушеров да бъде върнат на работа. Той обаче бил обвинен от други родители в неуместно поведение към момичета, а в Районната прокуратура по случая е образувано досъдебно производство за блудство с дете. В съда обаче от прокуратурата са заявили, че няма защо учителят да бъде отстранен от работа, посочи представителката на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ в учебното заведение.

Пред журналисти учителят Любомир Ушеров отрече да е опипвал деца. Той обясни, че за случая, за който е обвинен, е вдигнал седмокласничка, за да извади заседнала топка в мрежата на прозорец, като това е станало пред очите на всички и според него не е непристойно.

Жалба срещу него подал родител, а след това била повикана полиция и учителят бил задържан за 72 часа, но впоследстиве съдът го е освободил. По-късно майка е поискала учителят да бъде отстранен от работа, като Районният съд е постановил отстраняването му, но Окръжният го е отменил. Самият Ушеров е оспорил уволнението си в съда.

banner

Събралите се на място родители заявиха, че харесват Ушеров като учител, предаде bnr.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space