Теглим два пъти повече кредити, отколкото спестяваме. С 11,1% се увеличават депозитите, с 18,6% – кредитите на домакинствата в края на април на годишна база, показват данните на БНБ. Ще има ли повишение на лихвите по кредитите коментира финансистът Левон Хампарцумян в „Твоят ден“ по NOVA NEWS. Той каза, че икономиката е в добро състояние, щом депозитите и кредитите растат. „Това е показател за увереността на хората в банковата система и бъдещите им доходи“, допълни той.

Експертът посочи, че може да очакваме по-високи лихви от порядъка на от 4% до 7%. Финансистът обясни, че повишаването на лихвения процент е борба с инфлацията. Той допълни, че в еврозоната лихвите се различават.

Хампарцумян посочи, че не може да се очаква повишение на инфлацията след приемането на еврото в страната. Той каза, че контролът и конкуренцията са това, което държи цените в определени рамки.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space