Влакове закъсняваха с повече от час и половина, а пътници останаха блокирани на междинни гари над три часа тази нощ, предава bTV.

БДЖ обясни, че причината за настъпилия хаос в железопътния ни транспорт е, че токът е спрял в периода от 19:10 часа до 21:50 часа.

Закъсненията на някои от композициите стигаха до 90 минути.

Сред разочарованите пътници е и Християн. Влакът, който чака от Бургас отново се бави, а той отново не е изненадан.

banner

„С половин час – редовна практика. Това просто е невъзможно. Ами не е нормално, понеже много хора пътуват с влак. Наложи ми се наскоро и на мен, имаше също толкова голямо закъснение. Просто не е нормално в XXI век да е толкова неразвит ЖП транспорта“, добави той.

Опитахме се да получим информация от ръководителя на смяната защо влаковете закъсняват, но него го нямаше.

„Два часа ги чакам. Принципно трябваше да са пристигнали тук 21:00 часа, а сега колко е часът – сега е 23:40 ч. Това не е нормално в страната на ЖП-то. Блокирани са, да, и никой не ти дава обяснение. От влак на влак се преместват, това нормално ли е, това ще го намерите само в България“, категоричен е Митко Стефанов, един от чакащите.

В продължение на три часа идващите към столицата стояха блокирани на различни гари по пътя.

„Просто не е нормално в XXI век да е толкова неразвит ЖП транспортът“, категоричен бе още един от потърпевшите пътници.

След полови час ръководителят на смяна все пак се появи.

„Инсталацията нямаше ток от 19:10 часа до 21:50 часа. Нямаше ток в инсталацията. Като няма ток у вас какво правите? Влаковете сме ги изкарали – да се качват. Повреда в инсталацията – нищо не мога да направя. Има си горе директори, началници“, обясни дежурният ръководител.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space