Образователната система трябва да се подготви за матури на електронни устройства и дигитализация на изпитния процес. Това заяви в ефира на bTV служебният министър на образованието Галин Цоков.

„Обсъждаме матурите да започнат постепенно да се прилагат на електронни устройства, така както е при матурата по информационни технологии, каза Цоков и допълни, че в много държави това вече е факт.

„Нашата образователна система постепенно трябва да се подготви за това, защото тогава няма да има грешки.

Трябва да се експериментира в пробни матури, трябва да има широк диалог с родителите, за да се вземе подобно решение, защото това означава допълнително оборудване на училището със съответните електронни устройства, както и подготовка на тестовете и осигуряване на електронна среда“, отбеляза Галин Цоков.

banner

„В над 750 училища в цялата страна се провеждат матури, работи се при дефицит на време, за 15-20 минути трябва да се разпечатат материалите за от 200 до 300 зрелостника в едно училище“, обясни процеса служебният образователен министър.

Той каза, че пред директорите е подчертано да бъдат внимателни по отношение на разпечатването на материалите на изпитите.

„Ще направим цялостен анализ на матурите и на външното оценяване, за да се вземат решения в бъдеще“, заяви Цоков.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space