Времето в края на май и началото на юни е много динамично. От вторник започва един по-продължителен период с чести валежи, а в средата на седмицата се очаква интензивна гръмотевична дейност и проливни валежи, които ще продължат до четвъртък. Това каза синоптикът Петър Янков пред NOVA.

След четвъртък (30 май) започва затопляне.

До колко метереологичните промени влияят на животните и усещат ли промяна те?

„Организмът на човека реагира на промяна на налягането, вятъра и температурата. Но животните имат десетки пъти по-развити рецептори и сензори за промяната на времето. Такива например са повечето диви и селскостопански животни, както и птиците. В Азия питоните метеоролози реагират бързо на промяната на налягането. В България сред животните най-добрите метеоролози са едрият рогат добитък, овцете и френският булдог. Те бързо реагират на всякакви промени”, каза синоптикът.

banner

Той обясни, че предстоят температури между 21 и 26 градуса, с малко валежи. „От вторник започва по-продължителен период с чести валежи. В средата на следващата седмица се очакват интензивни валежи с гръмотевици”, каза Янков.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space