Хиляди се включиха в традиционното шествие, което премина през Главната на Пловдив на 24 май. Ученици, учители, официални лица и граждани тръгнаха от Хуманитарната гимназия „Свети Свети Кирил и Методий“ и преминаха през центъра на града, като бяха бурно аплодирани от хората. Празнична програма с много музика съпровождаше шествието по маршрута. Всички се спряха първо пред бившата сграда на БНБ, където концерт изнесе Сборна духова формация към НУМТИ „Добрин Петков“ и ЦПЛР – ОДК – Пловдив. На площад „Римски стадион“ имаше друга музикална изненада – поднесоха я учениците от фанфарен оркестър при СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с  диригент Иван Даярски.

Последва спирка и пред стълбите на „Каменица“, където се състоя тържествен празничен концерт с участието на хоровете на град Пловдив. На същото място към шествието се присъедини и Първи детски гвардейски отряд в България при ДГ „Мая“ от район „Южен“. Последната сцена по маршрута бе пред сградата на общината, където свири Представителен духов оркестър на ВВС с диригент майор Михаил Младенов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space