Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, а максималните – от 18° до 24°, в Пловдив – около 23°.

Облачността над страната ще бъде предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има валежи. В отделни райони от Западна и Централна България ще има и гръмотевични бури. Там има условия за локални интензивни явления, значителни количества на валежите и за градушки.

По Черноморието облачността ще е променлива, над южното крайбрежие по-често значителна и там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър със северна компонента. Максималните температури ще са между 19° и 21°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 7°.

banner

В петък ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще се развива купеста, над планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми, в отделни райони в Югозападна България – по-интензивно. Сутринта ще е малко по-хладно, но през деня ще започне затопляне.

През почивните дни вероятността за валежи в по-голямата част от страната временно намалява, но след обяд в отделни планински райони в Западна България ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще бъде от изток, умерен. Дневните температури в събота ще се повишат още малко и максималните ще са предимно между 24° и 29°, в неделя ще са с 1-2 градуса по-ниски.

В понеделник вероятността за валежи все още е малка, а температурите ще бъдат около нормите за края на май.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space