От началото на май отпаднаха декларациите за липса на непогасени публични задължения, които гражданите са длъжни да представят при прехвърляне на недвижими имоти и моторни превозни средства, припомни Евронюз България. Това стана с промени в Данъчно- осигурителния процесуален кодекс.

Ако нямат налични средства длъжниците, за да си платят задължението, то определена сделка няма да се случи, разясни Силвия Стефанова, директор на дирекция „Събиране“ в Националната агенция по приходите.

„Силно вярваме, че ще се повиши събираемостта на средствата. От началото на май имаме извършени над 70 000 проверки за близо 50 000 задължени лица и приходите в бюджета са близо 20 млн. лв.“, посочи Стефанова.

Задълженията си гражданите могат да проверят в портала за електронни услуги на НАП чрез т. нар. ПИК. Могат да се проверяват не само задълженията, но има и услуга, която позволява плащанията им и пр., уточни тя и припомни, че НАП изпраща и електронни напомнителни писма.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space