15-годишната Никол Радуйчева от Сопот има спешна нужда от средства, за да продължи лечението си. Тя пострада тежко, след като 18-годишна шофьорка с книжка от около месец, прегази нея и приятелката ѝ на път за училище.

Никол все още е в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив. Тя е настанена в Клиниката по ортопедия и травматология.

„Детето беше оперирано вчера. Претърпя операция на таза. Лекарите казаха, че буквално са я събрали. Но никой все още не може да прогнозира дали няма да се наложат още интервенции. Надявам се тази да е първа и единствена и да е минала успешно. Но, за да се изправи на крака, дъщеричката ми ще трябва да бъде в количка поне три месеца“. Това каза в ефира на „Здравей, България“ бащата на Никол – Иван Радуйчев.

В момента родителите на момичето не работят, за да се грижат за детето си. „Здравната каса не пое консумативите за първата операция на дъщеричката ми. Искам да изкажа благодарност на всички, които ни помогнаха със средства. Но предстои рехабилитация и дълго възстановяване“, посочи мъжът.

banner

По думите му бащата на шофьорката, ударила Никол, се е свързал със семейството. „Той ми звъни всеки ден. Интересува се какво е състоянието на Никол. Но всичко е дотам. Аз си искам детето. Нищо повече“, коментира Радуйчев.

Съдбата на Никол трогна много хора, които подадоха ръка за набиране на средства за лечението ѝ с различни благотворителни инициативи.

Ако искате да помогнете за лечението на Никол, може да преведете средства по следната банкова сметка:

IBAN BG27STSA93000024379875

BIC: STSABGSF

Име на получател: Силвия Руменова Радуйчева

Основание: Дарение за Никол

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space