Цените на имотите продължават да растат като, според експерти, за последните пет години увеличението им е с до 70%. В същото време на пазара се наблюдава промяна на предпочитанията – все повече клиенти напускат апартаментите, за да се преместят в къща.

„Цените на имотите следват пазара. В момента минималната работна заплата вече е по-висока, затова цените на имотите не са се покачили повече, отколкото е инфлацията. Има тенденция на общ ръст на всички цени”, коментира пред Nova имотният експерт Вера Николова.

Според експертите твърденията за балон на цените при имотите, са преувеличени. „Не може едно старо жилище да е на цена, колкото жилище от ново строителство. Клиентите вече търсят ново строителство, те знаят своите нужди и предпочитат качеството”, заяви Николова.

По нейни думи най-високи са цените на имотите в София – в кварталите „Лозенец” и „Гоце Делчев”. „Има нови райони, в които цените са по-ниски, но имотите там не отстъпват по качество. Клиентите търсят по-големи апартаменти, за собствено живеене”, допълни Николова.

banner

„Младите хора предпочитат да плащат месечна вноска по кредит, пред това да плащат наем”, заяви имотният експерт и добави, че цените на апартаменти и къщи, нямат база за сравнение.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space