Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) се самосезира и започна проверка по случая с починалото петгодишно дете, съобщиха от агенцията.

Ще бъдат проверявани МБАЛ – Благоевград, Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – Кюстендил/ФСМП – Рила и личният лекар на детето.

По-рано днес стана известно, че дете на пет години от село Стоб, община Кочериново, е докарано в клинична смърт в МБАЛ – Благоевград. Детето е било без дихателна и сърдечна дейност, каза за БТА директорът на лечебното заведение д-р Димитър Димитров.

За БТА районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки каза, че най-вероятната причина за смъртта е, че детето се е задушило в съня си. По делото е образувано досъдебно производство, материалите по което ще бъдат препратени днес по компетентност в Районна прокуратура – Кюстендил, тъй като детето е починало на територията на Кюстендилска област, каза прокурор Ковачки.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space