Българската народна банка (БНБ) пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „100 години лека атлетика в България“.

През тази година организираната атлетика у нас отбелязва своя 100-годишен юбилей.

Цената на монетата при пускане в обращение е 150 лева. Тиражът й е 5000 броя.

Това е третата възпоменателна монета от общо шест за годината, според програмата на БНБ за отсичане на възпоменателни монети за 2024 г., публикувана на страницата на централната банка в интернет.

banner

На лицето на монетата са изобразени в центъра – емблемата на БНБ с годината „1879“ върху лентата, под нея на два реда – номиналната стойност „10 лева“, а отдолу годината на емисията „2024“, а околовръст горе – надпис „Българска Народна банка“.

На гърба на монетата в центъра са изобразени трима спортисти на фона на числото „100“, а околовръст надписи горе – „100 години“, отдолу – „Лека атлетика в България“.

Монетата ще се продава в БНБ – на две каси в София, пл. „Княз Александър I“ 1 и четири каси в Касов център на БНБ в София, ул. „Михаил Тенев“10.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space