Сашко умишлено е свалил часовника си, чрез който е можел да бъде открит, както и връхната си дреха. Това каза в предаването „Тази неделя“ Красимир Димитров от Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към СО.

Припомняме, че Сашко от Перник се изгуби през 2022 г. за девет дни в гората и беше издирван от десетки полицаи и доброволци.

„Тук е важно да се каже, че сега беше създадена перфектна организация, като беше уведомена веднага и Планинската спасителна служба“, каза още Красимир Димитров. Той допълни, че добре познава бащата на момчето, защото е участвал в издирването на детето през 2022 г.

„Качихме бащата на Сашко – Александър Цветанов, в наш автомобил и заедно с още двама колеги тръгнахме към място, където детето се е изгубило. Той ни каза, че заедно са се разхождали, но когато са стигнали до колата си, Сашко тръгнал по права линия към гората. Всичко е станало за секунди“, разказа още Красимир Димитров.

banner

Детето е отрито на около 2 километра от мястото, където е бил паркиран автомобила на Александър Цветанов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space