Ивайло Цветков-Нойзи отнесе 500 лева глоба за неуважение към съда. Това твърди „България Днес“, позова от свои източници.

Нойзи не се яви на делото, на което трябваше да се реши дали ще му бъде отнета колата, с която бе заловен да шофира под въздействието на алкохол в полза на държавата. Освен Нойзи и адвокатът му отнесе 500 лева глоба, защото и той прецени, че няма нужда да даде основателна причина, с която да не се яви пред Темида.

Тези действия на Нойзи и защитника му накараха съда да постанови журналистът да бъде доведен принудително на следващото заседание, което е предвидено за 6 юни. Очаква се Нойзи да бъде доведен принудително от адреса му под наблюдението на няколко охранители на съдебната власт, за да се подсигури присъствието му на заседанието.

В края на миналата година на кръговото на ул. „Околовръстен път“ и „Черни връх“ Нойзи е спрян за рутинна проверка от униформени. Ченгетата му правят тест, който показва концентрация на алкохол 2,12 промила. Колата още тогава му е иззета.По-късно същия ден Нойзи бе пуснат срещу парична гаранция от 15 000 лв. Цветков даде и кръвна проба за изследване в болница, която обаче го закова. Отчете още по-висока стойност – 2,52 промила. В крайна сметка Нойзи призна вината си пред Софийския градски съд и получи 10 месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок. Темида му отне и шофьорската книжка за 14 месеца.

banner

Ивайло Цветков е поредният известен човек, който погазва закона и се сблъсква с дългата ръка на правосъдието. Подобни са случаите с известния готвач Андре Токев, с певицата Белослава и с Калина Сакскобургготска.

При тях проблемът бе с алкохол, но не такива са случаите с фолкпевиците и силиконки, които бяха спипани една след друга в рамките на няколко месеца. Дебора, Диона и Катрин Йорданова са сгащени да бръмчат под влиянието на кокаин. В момента те са освободени под гаранции, а делата срещу тях предстои да започнат пред Софийския районен съд.

Към момента само Андре Токев, Белослава, Калин Сакскобургготска и Нойзи са осъдени за действия си, след като всичките тях признаха вината си сключиха споразумения с прокуратурата.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space