Условията за туризъм в планините не са добри, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба. Очаква се по-късно днес да има валежи от дъжд във високите части на планините.

Времето в планините е облачно с умерен вятър. Температурите са от минус 2 до 6 градуса.

Над планините облачността ще бъде значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места в масивите в западната половина на страната ще има валежи от дъжд, в отделни райони главно в Рило-Родопската област – значителни по количество. В планините в Източна България ще бъде почти без валежи. По най-високите части на Рила, Пирин и Стара планина ще духа умерен северозападен вятър, в по-ниските части ще се ориентира от изток-югоизток. Температурите ще останат без съществена промяна, максималната на височина 1200 метра ще бъде около 10 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space