Както казват хората, макар да звучи банално – малкият дявол. Всеки на наше място, включително и нашето семейство си мислим какво можеше да стане. Това заяви Явор Божанков за инцидента, при който синът му простреля 12-годишно дете по време на рожден ден в Арбанаси.

„Няколко неверни неща се казаха в медиите. И двете деца са от нашето семейство. Каза се, че е било ВИП парти с депутати и общински съветници. Не е имало такива хора. дори нито един, защото и аз не съм бил.

Прочетох, че се опитва случаят да се покрие. Знам от съпругата ми, че всички са разпитани, имало е натривки. Взети са тестове за алкохол и наркотици“, посочи Божанков в ефира на bTV.

Защо пистолетът е попаднал в детските ръце той не успя да каже.

banner

„Не мога да преразкажа това защото има следствена тайна и защото не съм бил там. Очевидно не е съхранявано оръжието правилно. Ако беше съхранявано правилно, нямаше да има задържан и нямаше да има инцидент“, коментира той.

Божанков уточни, че не е говорил със собственика на пистолета.

„Аз не съм говорил с него, не знам какво е неговото обяснение. Знам какво ми разказаха вкъщи. Всичко е станало за секунди. Имало е много играчки и децата са помислили оръжието за играчка.

Раненото дете е на сестра на моята съпруга. Рожденият ден е на майката на друго дете. Нашите деца са съученици, ходят на училище в един и същи клас, заедно са от първи клас, разкри той.

„Пострадалото дете е в София. След участието отиваме всички в болницата, за да видим как се възстановява“, призна Божанков.

Той разкри и как е синът му.

„Малкият дявол, не искам дори да си представям какво можеше да се случи. Искам да благодаря на служителите на МВР. Имало е и детски психолог при детето ми. Засега казва, че е добре. Познавам си детето. Ще работим със сигурност и психолог“, заяви Божанков.

Той вдигна завесата и зад собственика на оръжието.

„Оръжието е законно, той не е осъждан, има бизнес с производство на хляб“, заяви Божанков.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space