Невиждан хаос и десетки закъснели влакове заради ремонта на столичната Централна гара. Ново разписание въвежда БДЖ от днес в опит да реши проблема с пътуванията за Северозападна България, предава репортаж на Би Ти Ви.

Мъж разказа, че тази сутрин е дошъл и от касата е разбрал, че няма влак за Враца в 7:35 ч. Налага се да чака следващият. По думите му информацията я получава почти на късмет. „Цяла седмица няма промяна. На таблото отпред няма информация за влаковете. Пълна лудница и миш-маш е всичко“, разказва той.

„Информация за влаковете може да се види в сайта на БДЖ и на таблата вътре в гарата. Мога да бъдат информирани и от билетните гишета. Подменените състави на пет от влаковете, които влизат и заминават от Централна гара, вече облекчиха движението. Не се налага маневрирането и допълнителни откачване на локомотив, закачане на нов от другата страна така че много по-бързо става след смяната. А отменени влакове има само от София до Мездрва и от Мездра до София. Разписанията на част от влаковете са променени, за да мога да се облекчи движението на влаковете“ каза Тодор Петров, директор на управление на влаковете и гаровата дейност – София.

Той добави, че е започнал ремонт на следващите седем коловоза, като пет са върнати в експлоатация от изпълнителя за Източно и Южно направление. Очаква се ремонтът да продължи 15 месеца.

banner

Въведената нова организация за движение на влаковете по северното направление е поради модернизацията на коловозното развитие на Централна гара София. С въвеждането на допълнителните промени в движението на влаковете, ще бъдат направени промени

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space