Очаква се летният сезон да бъде по-добър от този през миналата година, но ръстът на туристите няма да е много висок. Това прогнозира за БНР Иван Грошев – председател на асоциацията на агенциите за входящ туризъм преди официалното откриване на сезона през следващата седмица. Очаква се най-големия брой туристи да бъде от Румъния, каза Иван Грошев:

„От пазар „Англия“ очакваме приличен ръст, от Германия очакваме да се задържи постигнатото от миналата година – въпреки липсата на полети, в Централна Европа постигаме една зрялост, ръстът няма да бъде така зашемятаващ както миналата година. Но пък обемът вече е доста голям. Допускам, че Полша ще се представи доста добре, пазари №3 и 4 ще бъдат Чехия и Германия

През тази година има по-висок дял на ранните записвания от пазар „Западна Европа“ и след отпадането на ковид мерките туристите се завръщат към обичайното си поведение коментира Иван Грошев. Първите туристи от Великобритания пристигнаха на 2ри май, но в началото на сезона курортните зони нямат пълната готовност за посрещане на гости.

„Те виждат едни полуготови, полуотворени курортни зони. Не са отворени магазини, заведения. След което на следващата година те решават да дойдат по-късно и така влизаме в едно естествено скъсяване на сезона“.

banner

С цел привличане на повече туристи страната ни има необходимост от добра комуникационна политика, която да изтъкне предимствата на дестинацията, допълни Иван Грошев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space