През нощта разкъсването и намалението на облачността от северозапад ще продължи и до сутринта ще обхване по-голямата част от страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Превалявания ще има все още преди полунощ в Родопската област. Североизточният вятър ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в Пловдив – около 10°.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца и ще се задържи почти без промяна.

Утре ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове все още по-значителна облачност ще има над крайните източни и южни райони, но ще бъде без валежи. След обяд над Източна България ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен, север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в Пловдив – около 22°.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна облачност. През останалата част от деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, с тенденция на бавно отслабване.

banner

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа силен североизточен вятър, който през деня ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 5°.

В неделя преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Северна България и планините ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще е слаб със северна компонента. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните – между 18° и 23°. В понеделник ще се задържи предимно облачно, на места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток, температурите ще се понижат с 2-3 градуса.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space