Средната цена за литър бензин в момента е 2.72 лева.

Двупосочно движение в цените на горивата през последните седмици. Цената на масовия бензин А95 бележи ръст, докато дизелът поевтинява от края на април насам.

Средната цена за литър бензин в момента е 2.72 лв. За последния месец е поскъпнал буквално незначително. А дизелът поевтинява с 3 стотинки, информира БНТ.

„Това се дължи на случващото се на борсите за готови продукти. Започна летният сезон в щатите. Това създаде известно по-сериозно търсене на бензин. Пазарът тества дали има достатъчно количество на бензин в световен мащаб – има нужните количества“, каза Светослав Бенчев, председател на Българската петролна и газова асоциация.

banner

Хората, които попитахме днес обаче очакват цените да се повишат през лятото.

Прогнозите на петролната асоциация обаче са различни.

„Няма да има сериозно повишаване на цените на горивата през лятото, а и има президентски избори в САЩ, а обикновено действащият президент не обича високите цени на горивата – те ще останат на тези нива, в момента. Но всяко геополитическо събитие може да окаже влияние на пазара. Ако стане нещо извънредно, нещо по-голямо, ако се разшири конфликтът, за което няма изгледи, в Израел и Палестина, има възможност да тръгнат нагоре“, каза Светослав Бенчев, председател на Българската петролна и газова асоциация.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space