Къде избрахме да пътуваме за празниците и какъв ще е летният сезон? С какво ще привличаме туристи тази година и с какво има риск да ги отблъснем? Какви са очакванията за предстоящото лято?

Според Института за анализ и прогнози в туризма 1 млн. българи са пътували за празниците. 830 000 от тях са избрали да останат в страната, а 170 000 са напуснали пределите на България.

В периода 4-7 май страната ни е била посетена от 72 000 чужди граждани. За целия месец май посещенията на чужденци у нас са 970 000.

Румен Драганов от института за анализи и прогнози в туризма заяви в ефира на „Здравей, България”, че през тази година повече българи са пътували. „Българите пътуват по няколко пъти. Това се забелязва в целия ЕС. След пандемията хората пътуват отново”, добави той.

banner

По думите му през тази година се очакват 150 000 туристи повече по Черноморието. „Ръстът е със 7%. Имаме повтаряемост на пътуванията”, добави Драганов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space