Интензивен е трафикът по главен път Е-79 при Симитли в днешния празничен ден, който се явява и финал на поредицата почивни дни за Великден и Гергьовден. Шофьори определят пътуването като кошмарно.

На Симитли в посока магистрала „Струма“ колоната едвам пъпли, често спира, затапването по пътя откъм Банско стига до село Градево, а по Е-79 още от Кресна през цялото дефиле до Симитли. 500-те метра до началото на автомагистралата след Симитли са кошмар заради сливането на двата потока. Има и прегрели автомобили.

Добрата новина е, че след поемането на трафика от „Струма“ няма проблем с придвижването в посока София.

„Трафикът е кошмарен, започва още преди Кресна“, каза пред БГНЕС водач на автомобил, спрял при Симитли, за да долее вода в казанчето на прегрелия двигател.

banner

Запознатите с обходните пътища край Симитли след дефилето поемат по общинския път през село Черниче, Симитли и село Железница, за да избегнат затапването.

Жителите на четири общини: Симитли, Кресна, Разлог и Банско в подписка искат удължаването на автомагистрала „Струма“ с 500 метра, за да достигне до Симитли. Целта е да се разделят двата сливащи се тук потока-този от ГКПП Илинден, Банско и Разлог с този от ГКПП Кулата-Промахон и Сандански.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space