Повишено търсене на ваксини срещу коклюш отчитат фармацевтите. Това, от своя страна води до изчерпване на наличните количества и по складовете, и в аптеките. Очертава ли се криза на този пазар?

Магистър-фармацевтът от Велико Търново Яна Узунова обясни, че по складовете няма наличност на бройки от ваксини за коклюш. „Имаме запитвания от поне 10 човека. До вчера на обяд имаше известни количества, но след 13 ч. те свършиха. Не трябва обаче да изпадаме в истерия, причините и лечението са известни. Трябва да се съветваме с личните лекари, ваксините са по медицинско предписание. На своя глава не даваме такива. През определен период трябва пациентите да се реваксинират“, обясни тя пред Нова телевизия.

По думите ѝ не е ясно на какъв принцип става разпределението на ваксините. „Надявам се наистина нуждаещи се да ги получат. Трябва да има логика при закупуването. Реимунизация трябва да получат най-уязвимите групи с приоритет“, заяви Узунова.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space