МОН предлага 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.

Предложението ще бъде взето днес след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че днешното решение на просветното ведомство ще даде възможност еднодневната ваканция да бъде дадена по места по друг повод.

Неучебният 2-ри май ще слее като почивни дните от 1-ви до 6-и май включително, когато са Великденските празници.

Галин Цоков допълни, че няма да има проблем с провеждането на НВО за 10. клас на 10-и юни. Данните сочат, че започването от 11:00 часа на изпита ще даде възможност учебните стаи да бъдат подготвени след вота на 9-и юни.

banner

Министърът коментира и предложението на кабинета „Денков“ за отпадането на таксите за ВУЗ-овете, предава БНР.

„В полето на народните представители е до 9-и май да гласуват отпадането на таксите за държавните университети“, каза той.

В Пловдив министърът на образованието и науката участва в промоцията на бакалаври и магистри от Педагогическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“, в който е преподавател. 1435 са завършващите бакалаври и магистри в няколко профила – „Психология“, „Социални дейности“ и „Изкуства“. От тях 645 са дипломираните бакалаври, а 790 са магистрите.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space