Запъплянето ще започне във вторник или по-скоро в сряда. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по бТВ проф. Георги Рачев.

„Има три циклона. Първият вече замина, а вторият започва късно тази вечер и ще продължи да ни носи лошо време в събота и неделя. След това малко ще ни отпусне. Третият циклон ще мине през страната ни във вторник“, обясни той.

Според проф. Рачев са паднали добри валежи в подходящото време и на подходящите места. „Погледнах, че е имало добри валежи над язовир „Ясна поляна“, който снабдява с вода Южното Черноморие. Сезонът се очертава много успешен от туристическа гледна точка и добрата новина е, че няма да имаме проблеми с водоснабдяването там“, поясни той.

Проф. Рачев коментира още, че в събота западните райони на страната ще се радват на повече слънце и по-сухо време. От Пловдив към Бургас обаче валежите ще са интензивни. „Източна България принципно има нужда от повече валежи“, поясни той.

banner

В неделя западните райони на страната ще са с преобладаващи валежи, а хората в източните райони ще се радват на повече слънце. „Над 1200-1300 метра ще вали дори сняг – ще се образува нова снежна настилка“, допълни той.

Проф. Рачев каза, че температурите до сряда ще са доста ниски, а метеорологичната обстановка ще е динамична. Той предупреди шофьорите да са много внимателни, особено ако пътуват през проходите.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space