Затопляне на времето ни очаква от сряда. До тогава ще си минат тези три циклона, които ги предрекохме. Първият вече мина, а вторият ще е довечера, в събота и неделя. Малко ще ни отпусне да не ни вали в неделя и във вторник отново очакваме третия циклон.

Това коментира пред бТВ проф. Георги Рачев.

Времето е динамично, влажно, паднаха много хубави валежи. Дори погледнах, че язовир Ясна поляна, който снабдява Южното черноморие се е напълнил, така че туристическия сезон се очертава много успешен. Така че няма да имаме проблеми с водата по Черноморието, защото нали си представяте как се прави туризъм без вода – синьо лято и се връщаш осолен като чирос от морето, коментира той.

В събота Западна България ще се радва на повече слънце, на по-сухо време. От Пловдив на изток обаче се очакват интензивни валежи в източната част на страната, но там има нужда да вали. В неделя обаче нещата огледално се обръщат. В Западна България ще вали, а на високо дори ще има сняг, докато Източна България ще е суха, коментира той.

banner

Така че ще има динамика. Да внимават тези, които ще пътуват по проходите на страната, защото всички вече сме с летни гуми, а на Петрохан може да видим и някояя снежинка, предупреждава професорът.

Има знаци, че другата седмица след като минат циклоните, отново ни очакват летни температури, но и валежи. Така че вероятно до обед ще е слънчево и топло, а следобед ще има валежи, коментира той.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space