Облачността над страната ще е значителна, с по-съществени разкъсвания по поречието на р. Дунав. Около обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от Южна България. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. През нощта валежите ще се усилят, ще обхванат и Източна България, като на места ще бъдат значителни. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в котловините на Югозападна България до 0°, в Пловдив – около 6°, на морския бряг – от 5° до 9°, а максималните – между 13° и 18°, в Пловдив – около 16°.

По Черноморието облачността ще е значителна, но без валежи. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 11° и 14°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. През нощта срещу събота ще започнат валежи от дъжд и на места ще бъдат значителни.

В планините облачността ще е значителна. Още преди обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи от дъжд, над 1300 метра – от сняг, като на места количествата ще са значителни. Вятърът в ниските части ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили, а по билата ще е силен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 – около 0°.

В събота валежите ще продължат, интензивни и значителни по количество в Източна България, където североизточният вятър по-късно през деня ще се обърне от север-северозапад. Минималните температури ще са от 3°-4° в отделни котловини в Югозападна България до 11 – 12° в източните райони.

banner

До сутринта в неделя валежите в повечето райони за кратко ще спрат, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, вятърът ще се ориентира от юг-югоизток. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса. Още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, а в Югозападна България има повишена вероятност явленията да са по-интензивни.

В понеделник ще бъде ветровито, вятърът ще е северозападен. Ще има променлива облачност, само на отделни места, главно в планините и планинските райони, ще превали краткотраен дъжд. Сутрешните температури ще са без особена промяна, дневните ще достигнат 18 – 23°.

Във вторник от югозапад ще започнат нови валежи, които бързо ще обхванат страната. Има повишена вероятност, главно в западната половина от страната, да са интензивни и значителни по количество. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, в Източна България и ще се усили. Сутрешните температури ще са по-високи, но дневните ще се понижат с 3 до 5 градуса.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space