Приключилият ски сезон беше успешен за Пампорово, независимо от сериозните климатични предизвикателства през топлата зима, коментира за БТА Мариан Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“ АД. Около 4% е ръстът на посетители в курорта за зимния сезон, като се отчита увеличение на туристическия поток по отношение на румънския, турския и сръбския пазар.

Зимният сезон беше повече от добър, през цялото време ски зоната беше над 90% отворена, независимо от трудните климатични условия заради многото валежи от дъжд, обясни Беляков. Трудностите за туристическия бранш произтичат и от сложната външнополитическа обстановка в Европа, коментират от „Пампорово“ АД.

Следващият ски сезон се очертава да бъде доста по-силен, прогнозира изпълнителният директор на „Пампорово“ АД. Дружеството възстановява някогашни програми с британски туроператори, отсъствали през последните години от планинския курорт. Наблюдаваната по време на COVID пандемията тенденция за увеличение на относителния дял на неорганизираните туристи, резервиращи ваканции без посредничеството на туроператори, вече се преодолява. Около 30% са неорганизираните туристи сега, докато по време на пандемията бяха значително повече, смята Мариан Беляков. Според него туроператорите вече стабилно стъпват на краката си. Пластовете се наместват и ставаме свидетели на по-сериозно овладяване на пазарите от страна на туроператорите, допълва той. Забелязва се и стабилизиране на туристическия пазар по отношение на завръщането към ранните резервации, според хотелиери. Става дума за ново обръщане на философията на резервиране, след като през постковид периода преобладаваше нагласата за записване на ваканции в последния момент.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space