На втората предварителна кандидатстудентска сесия в Университета по хранителни технологии в Пловдив най-добре се представиха кандидатите, които държаха изпит по Математика.
„Комисията им постави 2 пълни шестици, а всички останали оценки са много добри, съобщи доц. Десислава Вангелова, функционален декан в УХТ. – Солидна беше конкуренцията и по химия, където отличните оценки са 3, а един е също с максималната – 6,00.“
Пълно отличие постави комисията и на един кандидат, който положи изпита по руски език. Отлични оценки получиха и 3-ма от явилите се на английски език, а една е по биология.
Според регламента изпитите се провеждат on-line, за 60 минути кандидатите отговарят на тест с 25 въпроса, а резултатите стават ясни веднага.
От тази година приемът с чужд език дава възможност да се държат изпити още по френски и немски език, освен по руски и английски. Кандидатите имат избор да се явят на предмета, по който имат най-много знания, посочи доц. Вангелова.
Третата кандидатстудентска сесия започва на 15 април 2024 г. От понеделник до 10 май ще се приемат заявленията за изпитите, които ще се проведат на 11-и и 12-и, отново през уикенда.
От ръководния екип припомниха, че за място в УХТ кандидатите освен с оценки от приемните изпити, ще могат да се борят още с оценките от матурите или от задължителния държавен изпит за придобиване на професионална квалификация в професионалните гимназии.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space