С още три събития през април продължава Start-up Academy в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, съобщиха организаторите. Третият сезон на конкурса, който се провежда под патронажа на Ректора на висшето училище проф. д-р Румен Младенов, ще срещне младите предприемачи с още интересни и вълнуващи личности.

Първата среща ще се състои утре, 16 април, от 17:00 часа в 7-ма аудитория на Ректората. Един от най-вълнуващите предприемачи в България – Александър Иванов – опитен лектор, управляващ съдружник в агенциите за дигитален маркетинг CreateX и Native, както и образователен директор на SoftUni Digital & SoftUni Creative, ще разкаже за увлекателното пътуване през своята удивителна кариера. Ключови теми на срещата с него ще бъдат: процесът на създаване и развитие на бизнес в дигиталния свят; практически съвети за изграждане на успешен бранд и присъствие в интернет; ролята на лидерството и мотивацията в предприемачеството; предизвикателствата и възможностите пред start-up и младите предприемачи в България.

На 23 април, отново в 7-ма аудитория на Ректората с начален час 17:00 ще се проведе среща с Красимир Георгиев – представител на фирма ArtPrint3D. Той ще разкаже как е възникнала идеята за създаване на бизнес, за проектите на компанията и за благотворителните инициативи, в които взимат участие. На събитието ще говори и за 3D принтерите, проектирането, за мениджмънт, финансова и технологична грамотност и за факта, че 3D принтирането е бъдещето.

Седмица по-късно, на 30 април, в същия час и на същото място Светлозар Петров – управител на една от най-големите HR компании у нас, ще разкаже за пътя към създаването на JobTiger. Той ще разкрие кои са били предизвикателствата пред създаването на първата онлайн борса за работа в България, по какъв начин се е променила компанията през годините, какви промени се наблюдават сред хората търсещи работа, до колко важни са кариерните форуми, в които компанията взима ежегодно участие за младежите. Светлозар Петров ще сподели и съвети към студентите при търсенето на работа, както и кои според него са най-високо ценените умения и качества, които трябва да притежава човек, за да се развива успешно в професионален план.

banner

Start-up Academy е платформа към Офиса за технологичен трансфер на ПУ „Паисий Хилендарски“, която цели да подпомага предприемачи при стартиране на техния бизнес проект. Третото издание на конкурса отново дава възможност на преподаватели, студенти и докторанти от университета да представят своята иновативна идея и да разработят старт-ъп проект, като по този начин получат признание и печелят от своите разработки. Програмата на форума включва разнообразни мероприятия, насочени към възможностите за създаване на предприемаческа култура и умения сред студенти и преподаватели. Планираните събития ще продължат до ноември 2024 г. Съорганизатори на конкурса заедно с Technology Transfer Office – TTO са: ПУ „Паисий Хилендарски“, Студентски съвет ПУ „Паисий Хилендарски“ и Клуб на мениджъра.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space