Близо 800 магистри и бакалаври от почти 30 специалности на Факултета по икономически и социални науки при ПУ „Паисий Хилендарски“ получиха дипломите си на тържествена церемония.

Освен членове на ръководството на Университета и на Факултета, на тържественото дипломиране присъстваха и представители на бизнеса, с които ФИСН от години работи в полза на студентите.

От името на Ректора на университета проф. д-р Румен Младенов и от името на ректорското ръководство абсолвентите бяха поздравени от проф. д-р Пламен Стоянов – зам.-ректор по учебната дейност. Той подчерта, че зад дипломите, които абсолвентите получават, стои престижно образование с традиции и много опит и те не са просто документ, а признание за труда на студентите и усилията на преподавателите.

Деканът доц. Маргарита Русева поздрави абсолвентите и им пожела да имат успешна професионална реализация, както и да пазят спомена от преживяното в университета. „Ако се обърнете назад в труден момент, винаги имайте самочувствието, че сте част от Факултета по икономически и социални науки“, подчерта доц. Русева.

banner

Тази година Факултетът по икономически и социални науки празнува трийсет години от своето създаване. За юбилея си Факултетът предвижда поредица от събития, чиято кулминация ще бъде през есента. Тогава се планира мащабна международна икономическа конференция. Организират се също състезания и олимпиади с участници от други университети, както и лекции по различни дисциплини, предназначени за гимназисти. Готви се и кратък филм, посветен на развитието на Факултета.

Припомняме, че ФИСН съществува от 1994 г. Основател и първи декан е проф. Мариана Михайлова. Факултетът стартира с едва 2 специалности и 200 студенти. Трийсет години по-късно броят и по двата показателя е 15 пъти по-голям, тъй като във Факултета към момента се обучават почти 3000 души, отбеляза настоящият декан доц. Маргарита Русева.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space