Временно няма да функционират специализираните портали на Националния осигурителен институт (НОИ), от 18-и до 22 април, включително. Причината е извършване на планова техническа профилактика на основни системи на НОИ. Това съобщиха от пресцентъра на осигурителния институт.

Ограничен достъп ще има до електронните портали, чрез които от задължените лица – осигурители, органи на медицинската експертиза и лечебни заведения, се извършва регистрация на потребители с КЕП (Квалифициран електронен подпис) за подаване на данни; подаване на данни към НОИ и тест на данни с КЕП, както чрез уеб-приложения, достъпни в сайта на НОИ, така и чрез уеб-услуги, интегрирани с информационните системи на потребителите; оперативни справки от регистрирани потребители с КЕП; достъп до издадени документи (чрез изпратен линк) с КЕП.

Всички те са свързани с дейността на НОИ по изплащането на парични обезщетения за болест и майчинство, подаването на данни за издадените болнични листове от органите на медицинската експертиза и подаването на данни от издадени еПротоколи за извършени услуги по профилактика и рехабилитация.

Електронната услуга „Въвеждане/промяна на координати за получаване на съобщения от НОИ за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО“ също няма да е достъпна през този период. Не се планира прекъсване на достъпа до справочните услуги и онлайн заявяването на административни услуги, но са възможни смущения при тяхното използване, уточниха от НОИ.

banner

Осигурителните плащания ще се извършват в срок и съобразно с обявения от НОИ календар за месеца.

На 25 март т.г. НОИ съобщи, че е разработил и внедрил Единен портал за електронни услуги, който събира всички съществуващи в института платформи и уеб приложения за предоставяне на административни и справочни услуги за парични обезщетения, помощи, пенсии и гарантирани вземания. Той бе интегриран с централизираните системи „е-Автентикация“ и „Система за сигурно електронно връчване“, поддържани от Министерството на електронното управление.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space