На 12.-13.Април 2024 година град Пловдив ще бъде домакин на Национална интердисциплинарна олимпиада „Знам и мога“ за учениците от IV клас.
Олимпиада „Знам и мога“ е инициатива на Министерството на образованието и науката и се провежда ежегодно в училищата на страната ни. През настоящата учебна година организатор на последния – националния кръг, е Регионално управление на образованието – Пловдив в партньорство с община Пловдив. Четвъртокласниците, класирали се на призови места в училищните и областните кръгове, техните учители и родители, ще гостуват в нашия град. Учениците ще участват в национално състезание, в което ще решават задачи, изискващи приложение на знания и умения по различни учебни дисциплини.
Домакин на националния кръг на олимпиада „Знам и мога“ е ОУ „Екзарх Антим I“ – Пловдив.
На 12.04.2024 г. от 16.30 часа в залата на Общински съвет – Пловдив ще бъде представена програма за посрещане на гостите. С „Добре дошли“ ще ги поздравят техни връстници от училището – домакин, както и официални лица – представители на РУО-Пловдив и община Пловдив. Националният кръг на олимпиадата ще се проведе в ОУ „Екзарх Антим I“ – Пловдив на следващия ден – 13 Април от 9.00 ч.
Във времето, в което националната комисия ще извършва проверка и оценка на писмените работи, участниците и техните придружители ще се разходят из историческите забележителности на Пловдив.
С желанието да зарадват малките ученици от IV клас и да направят посещението им незабравимо, РУО-Пловдив, с личното съдействие на Костадин Димитров – кмет на Пловдив, организират за участниците в националния кръг на олимпиада „Знам и мога“ и техните придружители разходка из историческите забележителности на Пловдив – Епископската базилика, Античния театър, Римския стадион.
Победителите в националния кръг на олимпиада „Знам и мога“ за учениците от IV клас, ще бъдат обявени при закриване на олимпиадата – на 13.04.2024 г. от 16.00 часа в залата на Общински съвет – Пловдив.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space