В последните дни на април и до Великден ще остане сравнително топло и с количества на валежите около нормите. Това обясни в „Денят започва“ Анастасия Кирилова – синоптик, НИМХ.

„До средата на април температурите ще са по-високи от обичайните. За всички е очевидно, че това са по-скоро летни, юнски температури, отколкото априлски. През последните години свикнахме април да е доста хладен, през последните години през този месец дори валеше сняг. Сега сняг не очакваме. Температурите и през тази седмица остават над 20 градуса“, каза синоптикът.

Времето в цяла Европа е доста по-топло и сухо от обичайното за сезона.

„У нас ще има обстановки, при които ще вали на повече места в страната – най-вероятно в планинските райони ще се оформи купесто дъждовна облачност, в източните райони също. Около 15 април очакваме валежи на повече места в страната. И около 22-26 април и 30 април има по-голяма вероятност за валежи“, заяви Анастасия Кирилова.

banner

Според прогнозата на НИМХ от 15 до 22 април температурите ще останат по-високи от обичайните за сезона, но има по-голяма вероятност за валежи.

„Тогава очакваме най-ниските температури през месеца. Тогава има по-голяма вероятност минималните температури да са близки до нулата и по-голяма вероятност за слани“, посочи Анастасия Кирилова.

Според думите й в седмицата 22 – 29 април отново ще остане сравнително топло за сезона и с количества на валежи около обичайните.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space