Топлото и сухо време за съжаление, ще продължи още една седмица. Тези хубави валежи, които трябваше вчера и днес да паднат, бяха толкова малко, че нямат значение за сушата. Трябва да вали. Евентуално ще вали по морето през почивните дни.

А над цяла България може би ще вали следващата седмица, но това е в понеделник наобед.

Това коментира пред бТВ проф. Георги Рачев.

За сега сме 3-4 градуса над нормата.

banner

Половината пролет мина вече. Май месец дали ще е по-хладен и дъждовен, е трудно да се каже. За момента го дават май да е по-топъл за сезона, посочи той.

Дано успее да не се сбъдне прогнозата за 5-10 литра на квадратен метър през уикенда, а да е двойно, защото е суша, коментира той.

Няма за кога тези зимни гуми. Някои хора не си ги сменят, просто защото гумите стареят и те искат да ги използват. Обаче не е добре със зимни гуми по горещия асфалт, защото те шляпат и не отговарят на изискванията, посъветва професорът в отговор на въпрос от водещите дали вече е време зимните гуми да се сменят с летни.

Чака ни топло, слънчево и сухо време, посочи той.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space