Ще бъде предимно облачно и с валежи от дъжд, значителни в Предбалкана, Горнотракийската низина и Източна България. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад, в Лудогорието – от североизток. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, а максималните – между 6° и 14°. В Пловдив минималната ще е около 8°, максималната – около 13°.

По Черноморието ще е предимно облачно и с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 8° и 11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

В планините ще е облачно, по върховете – мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над около 1400 метра – от сняг, но до вечерта границата на снеговалежа ще се понижава. Привечер валежите ще отслабват, на много места и ще спират. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 4°, на 2000 м – около минус 2°.

В петък облачността ще се задържи значителна и на места в източните и планинските райони ще превали дъжд. По-съществени разкъсвания и намаления на облачността ще има над Западна България. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от север-северозапад, през нощта срещу събота ще стихне.

banner

В събота ще преобладава слънчево време с повече облачност над планинските и източните райони, където след обяд ще превали дъжд. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, а дневните ще се повишават и максималните ще са между 12° и 17°.

В неделя на много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд. Вятърът от северозапад отново ще се усили до умерен.

В понеделник облачността временно ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево, а повишението на максималните температури ще продължи.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space