С близо 19 процента по-ниска от действащата за февруари е окончателно предложената цена за март, по която „Булгаргаз“ ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.


Това съобщи в прессъобщение общественият доставчик. Окончателно предложената цена за настоящия месец е 57,59 лева за мегаватчас (MWh) – без акциз и ДДС.

БТА припомня, че Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди цена на природния газ за февруари от 71,08 лева за MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.

banner

Председателят на КЕВР Иван Иванов информира по време на откритото заседание на регулатора, на което се обсъди доклада на обществения доставчик, че закритото заседание, на което Комисията ще се произнесе с решение по заявлението на „Булгаргаз“ за утвърждаване на цена за март, е насрочено за днес от 15:00 часа.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space