Увеличават случаите на агресия в училище. Това показват данни на Министерството на образованието и науката. През изминалата учебна година регистрираните инциденти са 4057.


„По време на пандемията формите на насилие, които се наблюдаваха, бяха свързани най-вече с онлайн тормоза. Сега това, което се отчита като тенденция, е увеличаване на тези случаи в училищна среда”, обясни Камелия Николова, експерт от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), предава Nova

По официална информация на МОН през учебната 2021-2022 г. инцидентите, които са били регистрирани с деца, са били 2744. „Случаите на агресия и тормоз в училище през 2021- 2022 г. са били 2941, а през изминалата учебна година – 3319”, обясни още Николова.

banner

Експертът в ДАЗД допълни: „Не са малко и случаите на насилие над учител, което е упражнено от ученик на територията на учебното заведение. През изминалата година те са 207”.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!