Бъдещите експерти по киберсигурност демонстрираха уменията си в Пловдив. Събитието бе организирано от Европейския цифров иновационен хъб „Тракия“ (ЕЦИХ Тракия), чийто координатор е Съюзът за стопанска инициатива (ССИ).


На него присъстваха заместник-министърът на електронното управление Валентин Мундров, заместник-директорът на ГД „Европейски фондове за конкурентноспособност” в Министерство на иновациите и растежа Гергана Грозданова, председателят на Контролната комисия на ССИ Атанас Темелков, представители на Община Пловдив, експерти по киберсигурност и други.
В рамките на информационния ден ученици от Национална търговска гимназия, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и Езикова гимназия „Иван Вазов“ демонстрираха придобитите си умения в сферата на киберсигурността като част от младежката програма на ЕЦИХ „Тракия“, която включва изграждането и тестването на умения чрез ползването на киберполигон. Младежите показаха своите умения пред над 60 представители на местния бизнес, публичния сектор и академичните среди от региона.
„Дигитализацията и киберсигурността са сред основните приоритети в секторната политика, като за тяхното обезпечаване има осигурен достатъчен финансов ресурс“, коментира заместник-министър Валентин Мундров пред участниците.
От ЕЦИХ „Тракия“ и ССИ изразиха готовност за оказване на експертна подкрепа в реализацията на дейностите по проекта за Национален координационен център пo киберсигурност. И заявиха още, че имат капацитет и възможност да създават, промотират и предоставят безвъзмездни услуги и продукти в сферата на дигитализацията и в частност – киберсигурността, като достъпът до същите се предоставя на национално и регионално ниво, с акцент върху подкрепата за малките и средни предприятия от Южен Централен Регион и публичните организации от региона (в т.ч. малки общини, университети, училища, болници и други инфраструктури в риск от кибер-инциденти).

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space