Днес облачността ще е предимно значителна, след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд. Вятърът от юг ще се усили, ще е умерен, северно от планините – силен и поривист. Температурите ще се повишат още и максималните ще са предимно между 15° и 20°, в Пловдив – около 17°, минималните ще са между 3° и 8°, в Пловдив- около 7°.


Над Черноморието облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 9° и 14°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала, вечерта ще се усилва.

В планините облачността ще е предимно значителна, след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, над около 2000 м – от сняг. Вятърът ще е до бурен, след обяд – временно ураганен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 4°.

banner

През следващите дни до петък ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, на повече места и повече по количество в Източна България във вторник и сряда. Във вторник южният вятър ще отслабне, най-късно, към края на деня, в югоизточните райони, а в Дунавската равнина ще се ориентира от запад. В сряда навсякъде ще се ориентира от северозапад и ще се усили, ще бъде умерен до силен, ще се запази такъв и в четвъртък. Температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space