Цените на бензина, дизела и пропан-бутана от началото на февруари стремглаво вървят нагоре. При дизела например увеличението е с повече от 10 стотинки. Докъде ще стигнат цените на горивата и възможно ли е да надскочат три лева, както прогнозират експерти?

„Тенденцията не е много благоприятна. Причината е, че петролът е борсова стока и пряко се влияе от процесите в света. Този път катализатор за повишаване на цената се оказаха атаките на хутите срещу търговци и кораби в Червено море. Това пряко се отрази върху борсовата му цена. От един месец наблюдаваме повишаване на тарифата“. Това коментира в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS Ангел Димитров, собственик на бензиностанция.

По думите от около седмица има спокойствие на пазара на търговията с петрол. „Няма да очакваме различни цени от тези, които наблюдаваме на бензиностанциите в момента”, добави Димитров.

banner

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!