В грижата си за цялостно подобряване на пътната безопасност и формиране на подходящо поведение у подрастващите като едни от най-уязвимите участници в движението, служители от сектор „Пътна полиция“ периодично изнасят беседи и открити уроци в детски градини и училища.

Поредна такава среща с малчугани от ДГ „Весела“ и петокласници от ОУ „Алеко Константинов“ в Пловдив имаше вчера представителят на сектора инспектор Стоян Войводов. По интересен и забавен начин той напомни на всички деца основните правила, които трябва да усвоят и най-вече да бъдат отговорни като пешеходци, водачи на велосипеди, тротинетки, ролери или пътници в автомобилите.  

От своя страна пък децата демонстрираха, че разпознават сигналите на светофара, знаят действието на част от пътните знаци и как да пресичат безопасно улицата.

banner

В края на занятието инспектор Войводов показа отблизо на любознателните момченца и момиченца от детската градина служебния автомобил, с който той и колегите му работят на пътя.

Към учениците пък отправи допълнителни съвети за най-подходящите цветове на облеклото, какви обезопасителни средства да използват и къде да се движат когато управляват велосипед или тротинетка.

На всички участници в беседите раздаде осигурените от сектор „Пътна полиция“ светлоотразителни елементи, които могат да носят когато са на улицата, за да бъдат по-лесно забележими от водачите на автомобили.   

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!