Днес в Областна администрация Пловдив се проведе среща между областния управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев и изпълнителния директор на ЕСО ЕАД Ангелин Цачев, на която представители на Електроенергийния системен оператор споделиха предложенията си за изграждане на зарядни станции за електроавтомобили с цел насърчаване на електротранспорта в страната.

„Целият проект трябва да обхване 250 зарядни станции, като на първо време ще се започне от големите градове, които вече са проявили интерес като Пловдив, Асеновград, Бургас, Варна, Русе, Разград, Шумен, Благоевград и др. Предвижда се създаването на 10-15 водородни зарядни станции за автобусния и тежкотоварния транспорт. “- заяви г-н Цачев.
Перспективата е електротранспорта да се развива и за градския автобусен транспорт. Проектът цели до до 2030 г. да се увеличи обхвата на електромобилите до 200 000.
Областният управител на Пловдив изрази подкрепата си за иновативната и въглеродно неутрална идея. Предстои среща с кметовете на Общините в област Пловдив за започване на процедурата.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space