Няма пострадали, след като влак дерайлира на гара Белово

Влак дерайлира на гара Белово половин час след 14 часа. Товарната композиция е била празна и няма пострадали при инцидента, нито екологични щети.

Заради катастрофата е преустановено движението на влаковете по направлението Белово - Костенец. Пътниците се извозват с автобуси.

На място на място има екипи на Районното полицейско управление в Септември и засега не са изяснени причините за инцидента. Резултатите от взетите проби за алкохол и наркотици на машиниста на дерайлиралия влак край гара Белово са отрицателни, каза наблюдаващия прокурор от Пазарджик Пламен Пантов, който е на мястото на инцидента: "В момента все още се извършават процесуално-следствени действия, които са свързани с оглед на местопроизшествието. Тепърва ще се изясняват причините за инцидента и същото така размера на причинените вреди в резултат на произшествието. Това, което предстои, е да се изправи локомотива, да се закара до депо, където да се извършат измервания и техническа експертиза, която да ни даде яснота относно причините за настъпване на инцидента".

Повдигането на товарния влак, който дерайлира този следобед край гара Белово, ще започне едва след като приключат следствените действия по изясняване причините за инцидента, каза главният ревизор по безопасност в Национална компания Железопътна инфраструктура Борислав Аврамов. Дотогава жп трасето Белово-Костенец ще остане затворено, а пътниците ще бъдат извозвани с автобуси.

Към момента са констатирани единствено материални щети: "Има унищожени железопътни стрелки. Има унищожени съоръжения на железния път. Очакваме да дойде Националния борд за разследване на инциденти и произшествия в железопътния транспорт и след получаване на разрешение от тях започваме аварийно-възстановителните дейности. Очакваме следствието да си свърши работата. Екипите са мобилизирани и цяла нощ ще се работи по възстановяване на железопътната линия". "Каквото зависи от Национална компания Железопътна инфраструктура ще бъде направено, за да може да осигурим движението утре сутринта - нормално движение на влаковете при гара Белово", каза Борислав Аврамов.bnr 

Banner 468 x 60 px