Европейският парламент прие резолюция, в която предлага в срок от 15 работни дни да се реши дали книжката на водач, отнета в друга държава от Европейски съюз (ЕС), го лишава от правоуправление в целия Съюз, пише Pariteni.bg.

В рамките на 10 работни дни трябва да бъде обменена информация между страната-членка, отнела книжката и държавата от Общността, която я е издала. Водачът трябва да бъде информиран за окончателното решение в рамките на 7 работни дни.

Докладчик по досието е Петър Витанов от Европейския алианс на социалистите и демократите.

banner

Евродепутатите предлагат към списъка на тежките нарушения в ЕС като шофиране в нетрезво състояние или причиняване на смърт, да се добави и сядане зад волана без валидно свидетелство за управление.

Шофирането с 50 км/ч по-бързо от ограничението на скоростта също е едно от нарушения, които могат да доведат до такова решение.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!