Международен симпозиум за човешките права и свободи организира ПУ „Паисий Хилендарски“

Международен симпозиум с участието на лектори от Австрия, Полша, САЩ, академични преподаватели и юристи организират днес Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ и правозащитната организация „Свобода за всеки“. Темата на научното събитие е: „Свободно и критично мислещо общество“.

Симпозиумът ще се излъчва наживо от 9.45 часа на платформата https://zoom.us/j/95911252857?pwd=SktrRlVTL0JiS1VSRjgzY1psdU11UT09

Сред лекторите ще бъде журналистът от САЩ Алекс Нюман. В конференцията ще участват д-р Тимотеуш Зих от Ордо Юрис от Института за правна култура в Полша и настоящ член на Европейския икономически и социален комитет, както и изпълнителният директор на Алианс за защита на свободата (Австрия) – адвокат Пол Колман.

Свои идеи ще представят също преподавателите в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ доц. Мила Кръстева и д-р Атанас Терзийски. В симпозиума ще участва и експертът по конституционно право към Института за модерна политика д-р Борислав Цеков. Сред лекторите са още главният редактор на електронното издание „Свобода за всеки“ – адвокат д-р Виктор Костов, и дописникът д-р Валентин Кожухаров.

Основна цел на симпозиума е да се предложи един по-критичен поглед към активно пропагандираните и твърде популярни прогресивни идеи за изграждане на ново по-справедливо общество чрез въвеждане на групови права за сметка на индивидуални свободи.

Участниците ще представят тезите си по нетрадиционен начин, уверяват организаторите. Те насърчават дебатирането и въпросите от онлайн аудиторията.

 

Banner 468 x 60 px