Destiny

Нов протест в Карлово срещу премахването на сцената от площада

Недоволни от планираната реконструкция на централния площад в Карлово се събират и днес на протест, след като вчера спонтанно протестираха. В 10.00 ч. те се събират отново до трибуната, която е планирана за събаряне.

"Призовали сме през социалните мрежи кмета на общината д-р Емил Кабаиванов и главния архитект Филип Филипов да излязат при нас, за да обяснят защо визуализациите и параметрите на проекта за реконструкция на площад "20 юли" са стояли в общината и не са предоставени на медиите за реално информиране на гражданите", обясни един от протестиращите Красимир Методиев, пред БНР.

Той уточни, че протестът срещу сериозните промени в архитектурната среда, включващи отстраняване на сцената и продължаване на стъпалата, е регламентиран и разрешен. Методиев призова да не се пречи на законовите строително-ремонтни дейности по площада, а само на планираното събаряне на сцената.

Вчера 10-тина души излязоха на спонтанен протест срещу реконструкцията на площад "20 юли" по спечелен проект пред ОП "Региони в растеж" на стойност 1,5 млн. лв., по който се предвижда освен подмяна на амортизираните подземни комуникации, водни съоръжения и настилка премахване на сцената в източната част и замяната й с пешеходен подход.

Banner 468 x 60 px