„Вчера на Изпълнителна комисия г-н Борисов ни запозна с хода на преговорите и цитира г-н Петков, който е казал повече от веднъж: „Ако Денков не е външен министър, отиваме на избори“.

Това обяви в предаването „Лице в лице“ на bTV зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев по повод най-актуалния сблъсък между партньорите в управлението – дали Мария Габриел или Николай Денков да е външен министър след ротацията.

От няколко дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков задочно си разменят ултиматуми за промените в кабинета след март.

banner

„Ултиматум от наша страна няма, има отговор на ултиматум. Има опит за малко повече нормалност, малко повече логика и малко повече разум“, уточни Дончев.

По думите му преди 9 месеца от ГЕРБ са се съгласили на да участват в управлението при „на пръв поглед неприемливи условия“ – да имат само един министър.

„Направихме огромен компромис, имаме подписано споразумение. Сега имаме ново предложение, което аз бих нарекъл нахално“, каза още Дончев.
По думите му би било голяма трагедия, ако споровете за поста външен министър доведат до предсрочни избори
Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че въпреки напрежението разговорите продължават.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!