Destiny

Съществено затопляне ни очаква през почивните дни

Днес ще остане по-студено от обичайното. Минималните температури ще са от минус 2° до 4°, максималните - между 6° и 12°.

Ще остане ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър, който ще отслабне в края на деня. Облачността ще е променлива, в източните райони - по-често значителна, а на отделни места ще има слаби валежи от дъжд, в планините - от сняг.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, до вечерта ще има и слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно силен северен вятър. Максималните температури ще са от 6° до 8°. Вълнението на морето ще е 2 бала, на юг – около 3 бала. Температурата на морската вода е 8° - 9°.

В планините ще има променлива, по-често значителна облачност, на отделни места - със слаб сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е предимно силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра ще е около минус 8°.

В петък ще бъде все още по-студено от обичайното за сезона със сутрешни температури в по-голямата част от страната под нулата, но дневните ще започнат да се повишават. В отделни райони в Източна България ще превали слаб дъжд, а в планините е възможно да прехвърча сняг.

През почивните дни и в началото на следващата седмица ще бъде предимно слънчево, затоплянето ще продължи и максималните температури в понеделник ще бъдат между 17° и 22°, по-ниски по Черноморието.

Banner 468 x 60 px