На 17 октомври 2023 г. Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Димитър Дардов, на 42 г., за това, че на неустановена дата през 2021 г. в помещение във вила, намираща се в населено място в общ. Родопи, обл. Пловдив, чрез използване на положение на надзор, тъй като детето му било оставено от майката да го гледа на инкриминираната дата, е извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице от женски пол , ненавършило 14-годишна възраст – 7-годишно момиче – престъпление по чл. 149 ал.2 т.4 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Д.Д. е привлечен като обвиняем и за това, че на 10.10.2023 г. в жилище в гр. Пловдив е държал за себе си чрез информационна технология – фото и видеофайлове, представляващи порнографски материали, за които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст – престъпление по чл. 159 ал. 6 от Наказателния кодекс.
Двете обвинения са повдигнати в хода на разследването по досъдебно производство на Районна прокуратура-Пловдив, по което на 10 октомври 2023 г. Д.Д. е бил привлечен като обвиняем за това, че на неустановени дати през 2021 г., във вила, находяща се в населено място в община Родопи, обл. Пловдив, е създал чрез заснемане с електронно устройство порнографски материали, изобразяващи реални блудствени действия, за създаването на които е използвано неустановено лице от женски пол, ненавършило 18-годишна възраст – престъпление по чл. 159 ал.4 т.1 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.
По това повдигнато обвинение на 12 октомври 2023 г. Районна прокуратура-Пловдив е внесла искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Д., като то е било уважено от Районен съд-Пловдив и може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция.
Разследването по случая е проведено от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space